2009. január 8., csütörtök

Falvédő készülőben - avagy segítsetek!!!

Édes egyetlen Kisöcsém a hónap végén válik hivatalosan nagykorúvá. Az én emlékezetes ajándékom egy falvédő lenne. Fejben már alakulgat, de még anyagot kellene szerezni hozzá. És itt jön, amiért írok! Nehezen találok igazán jó anyagokat. Bruercsinek hála, eljutottam egy kispesti méteráruboltba, ahol nagyon kedvezően lehet japán, ill. német PW-anyagokat venni. Itt még választék is van, de nem elégíti ki minden igényem. Az anyagok nagyrésze apró virágmintás. Pl. sehol sem tudok country stílusú anygokat venni, de egyéb kockás anyagból (pontosabban pamutvászonból, mert ugye flanel az van) is hiány van.
Nemrég babatakarót szerettem volna varrni. Egyszerűen nem kaptam rózsaszín gyerekmintás anyagot, csak olyat, aminek túl nagy volt a mintája a szétszabdaláshoz.
MIntás kordot is szeretnék, de olyat, amin nem flitterek vannak, ami nem nyúlik. Olyan nagy igény ez?!
Persze, tudom én, hogy a textilkutatók is kincseket rejtenek, de azért egy falvédőhöz tetemes mennyiségű anyag kell, ott kisebb darabokat lehet inkább kapni...
Szeretném azt gondolni, hogy csak rossz helyen járok! Segítsetek! Ti hol vásároltok anyagokat? Szerintetek mit és hol érdemes venni?
Köszönöm szépen előre is a hasznos tanácsokat!

9 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Kecskeméti lévén csak az online üzelmek jutnak eszembe - Passzó Merida: http://www.passzio-merida.hu/index.php/hu/products/browse.html?category=23

F.Gina írta...

Úgy látszik, csak addig nem jutok be a kommentbe, amíg elsőként próbálkozom :)) Válasz a blogomban bejegyzésként, mert nem engedett a gép kommentelni :((

leda írta...

Köszi!

Julcsi írta...

Nem tudom, Gina mit írt, valószínűleg a Műszőrmeházat:-))) Ezt ajánlanám én is. És még a luxus Méteráru turkálót: Fény utcai piacnál és a Tátra u. 10-ben van üzletük. És a Szt. István körúti boltot, ahol a Foltvarázsa anyagait árusítják ki.

leda írta...

Köszi Julcsi! SZt. István krt-i bolt merre van? Nyugatinál? Melyik oldalon? Igen,igen - Gina a Műszőrmeházat is ajánlotta, meg sok mást még, nekem azok is hasznosak, nem ismertem őket! Köszi mégegyszer!

anyahajó írta...

A múltkor az őrsi (Sugárban) Röltexben láttam mintás kordbársonyt. Más kérdés, hogy inkább lányos mintákkal meg kismackóssal, úgyhogy nagykorú fiúknak inkább hanyagolható. De úgy egyéb esetekre javasolhatom.

leda írta...

Anyahajó, köszi szépen! Megnézem! Lehet, hogy az infantilis énemnek meg fog felelni! :)

Zsukkata írta...

A témától egy kicsit eltérve, gyere a blogomra egy barátság-ölelésre :-)

bruercsi írta...

Kérlek, nézz be hozzám! :)