Azt ígértem, hogy főként foltvarrással kapcsolatos dolgokról fogok írni, de nem tudom megállni, hogy közzé ne tegyek egy tuti receptet. Vasárnap vendégségben voltunk a szüleimnél. Édesanyám, aki híres a finom süteményeiről, újra nagyot alkotott. A bőséges választékból az
amerikai krémest szeretném közzétenni.
Hozzávalók:Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás puding
5 dl víz
Teteje:
3-4 dl tejszín
Elkészítés:Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
Krém:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek. cukorral. A pudingot felfőzzük az 5 dl vízzel, illetve 2 ek. cukorral, és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on.
Teteje:
Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.
Édesanyám szerint a legjobb a Hulala tejszín, mert olyan keményre fel lehet verni, hogy napokig megtartja az állagát, nem esik össze. (Ezt én is tapasztaltam már).
1 megjegyzés:
Kiváncsi voltam,ki az új látogatóm,s itt kedvenc receptembe botlom :-)
Köszi és várom a foltokat(is)
Megjegyzés küldése