2008. november 5., szerda

Süti


Azt ígértem, hogy főként foltvarrással kapcsolatos dolgokról fogok írni, de nem tudom megállni, hogy közzé ne tegyek egy tuti receptet. Vasárnap vendégségben voltunk a szüleimnél. Édesanyám, aki híres a finom süteményeiről, újra nagyot alkotott. A bőséges választékból az amerikai krémest szeretném közzétenni.

Hozzávalók:
Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz

Krém:
7 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás puding
5 dl víz

Teteje:
3-4 dl tejszín

Elkészítés:
Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Krém:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek. cukorral. A pudingot felfőzzük az 5 dl vízzel, illetve 2 ek. cukorral, és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on.

Teteje:
Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.

Édesanyám szerint a legjobb a Hulala tejszín, mert olyan keményre fel lehet verni, hogy napokig megtartja az állagát, nem esik össze. (Ezt én is tapasztaltam már).

1 megjegyzés:

katafolt írta...

Kiváncsi voltam,ki az új látogatóm,s itt kedvenc receptembe botlom :-)
Köszi és várom a foltokat(is)