2008. november 29., szombat

Teás kis izé



Már régóta szimpatizálok ezzel a teás kis izével (a terminus technikus tőlem való, nem szeretem az angol elnevezéseket, mivel nem áll hozzám közel az a nyelv - sajnos). Valahol régen találtam leírást hozzá, de az csak a méreteket közölte, egyebet nem. Hát táskás tapasztalataimat számba véve nekiestem a megvarrásnak, de a cipzár megint gondot okozott. Lehet, hogy kézzel kellene bevarrni? Elég kicsi a darab, Berni nagyon küzdött vele. Szándékosan nem lett díszesebb, majd a következő!

9 megjegyzés:

Barbi írta...

Az ilyen kis cipzárt varrhatod kézzel, de ha először rávarrod a cipzár két oldalára a szütyő két oldalát és után kicipzározva, kifordítva összevarrod magát a szütyőt körben, szerintem könnyebb.
Nem tudom, érthető vagyok-e? Egyébként szép lett!!!!

leda írta...

Aha, azt hiszem értelek, csak akkor azt nem vágom, hogy az anyag foszlós széle, ami belülre kerül, nem okoz-e a használat során gondot? vagy szegjem el belül egy kis pánttal?

Monika írta...

Nagyon,de nagyon tetszik!Nálam is szerepel a listán.:)

Zsukkata írta...

Jajjjjj de édes :-)! Énisénis :-)

Barbi írta...

El tudod emnizni, cikkcakkozni. Ha mindenképp bélést szeretnél bele, hogy ne látszódjon a szegés, akkor utólag kell belevarrni a cipzárt. Kis daraboknál egyszerűbb kézzel. Kérdezz rá pl.Colette-nél vagy Kdattánál, ők fantasztikusan ügyesek táskaügyben (is). Hátha mondanak valami okosabbat nálam!

leda írta...

Köszönöm a kedves szavakat, Lányok! Barbi, köszönöm a segítséget!

Bea írta...

Azt hiszem, én is kedvet kaptam. :-)

F.Gina írta...

Nem értetted Barbit, azt hiszem. Vagy nem azt írja amit gondolok :)) És látom, nem bírjátok ki januárig, ezért holnap varrok nektek egy step-by-step-et ehhez, és hétfőn felteszem. Addig is : Kiszabod a két színlapot, és a két bélést. Egy színt és egy bélést szín-színre. Közé a cipp, a színe a színlap felé. Összevarrod. Utána a másik két oldalt szintén összevarrod, közte a cippel. Aztán a két színét és a két bélést varrod össze, a bélésben kihagysz akkorát, amin ki tudod fordítani. Hétfőn csinálok hozzá bejegyzést és fotókat is,jó ?

leda írta...

Köszönöm, Gina! Nagyon aranyos vagy!