2008. november 26., szerda

Karácsonyra készülve


Ezeket a képeslapokat készítettem mostanában. A módszerem a papírra varrás volt. Nagyon tetszik ez a technika, épp nekem való. Szép dolgokat lehet vele viszonylag egyszerűen és pontosan alkotni (ámde nem gyorsan :(!). Szóval ajánlom minden kezdő foltvarró figyelmébe, bár tudom, hogy sokan nem szeretik, ha az előírtaktól nem lehet eltérni, márpedig ez a technika nem enged ekkora alkotói szabadságot! Viszont a méretet és az anyagokat tetszőlegesen lehet variálni. Engem tökéletesen kielégít.
A képeslapokat saját elképzelésem alapján készítettem,vagyis a papírt nem szedtem le az anyag hátoldaláról, hanem erre ragasztottam a műszaki rajzlapot, majd az egészet sűrű cikkcakkal elszegtem. És itt jön a probléma! A tű teljesen elvágta a papírt. Ti milyen módszerrel készítetek képeslapot? Hogyan oldjátok meg a szélét?
Előre is köszi az ötleteket, mert tudom, hogy fogok pár jótanácsot kapni a kedves blogoló ismerőseimtől :)! (Még mindig örülök Nektek!)

5 megjegyzés:

KicsiKató írta...

A gyertáyais különösen tetszenek:)) Ahogy én készítem:
Kétoldalas ragasztófátyollal (de jó az is, ha a nadrágok aljának felhajtásához használatos fátyolkából vagdosol darabokat, hogy itt-ott öszeragassza, szóval ezzel összevasalom a fedlapot és egy világosabb anyagot hátoldalnak. Erre még vasalok egy papírvetexet, amire alkoholos filccel lehet írni. Jaaaa, mindezt méretre vágva. Ez a kupac ad egy olyan merevséget, amit gond nélkül lehet sűrű cikkcakkal eldolgozni. Nekem a te cakkod ritkásnak tűnik, én ezen még körbemegyek egyszer. És ha előbb vágod aszélét, utána cakkozod, akkor nincsenek a kiálló szálak sem.

Remélem érthetően írtam le:))

KicsiKató írta...

Jujj... Az "gyertyások" akart lenni, csak siettem:))

Zsukkata írta...

Figyelek ám, hogy szíveket hímezel :D

leda írta...

Köszi, Kató! Azt hiszem, mindent értek, ki fogom próbálni!

Barbi írta...

Én még soha nem csináltam textil-patchwork képeslapot, úgyhogy elismerésem! A kisebb részletekbe pedig majd belejössz! Én papír-patchwork-öt szoktam készíteni, hamarosan teszek fel az idei lapokból, ha érdekel.