2008. november 16., vasárnap

Iskola

Tanár-házaspár lévén talán nem csodálkoztok, hogy megint egy újabb naplóborítót mutatok. Pár hónapja készült a férjem osztályának. (Azóta már szebben tudok cikkcakkozni, de persze a gépet is lecseréltem.) Kicsit sötét, de egy érettségiző osztálynak mégsem varrhatok Zsuzsisat. Azon töröm a fejem, hogy ha már így belejöttem a borítók gyártásába, varrnék az összes osztálynak, ahol tanítok. A nagyobbaknak van pár ötletem, de nem találtam igazán jó gyerekes mintát az alsósoknak. Minden osztálynak mást szeretnék, Zsuzsi már kilőve. Ja, 9 db borítóról lenne szó, ebből 6 db kicsiknek való. (hú, inkább ne nagyítsátok ki a képet, jó?!)

9 megjegyzés:

anyahajó írta...

Szerintem csak akkor írd ki, hogy ne nagyítsuk a képet, ha mindenképp szeretnéd, hogy mindenki kinagyítsa :)
Amúgy nagyon tetszik ez a naplóborító ötlet, mennyivel jobb, mint a matyóhímzéses, ami még a mi időnkben volt.
Ja, és láttam, nyertél egy szuper újságot, már alig várom, hogy összeüljünk hárman egy kis újságcsereberére, arra a számra már egy ideje kíváncsi vagyok. (Nekem csak a beharangozója van meg egy kötős újság hátlapján)

leda írta...

Igazad van, így mindenki meg fogja nézni, de sebaj, majd alkalomadtán mutatok szebbet, és csak úgy fogtok ámulni, hogy "jé, ez a lány ilyet is tud?!"
Egyébként jó ötlet az összeülés. Te is varrtál már vmit, vagy inkább csak a képek érdekelnek? (én évekig csak nézegettem)De akár egy varródélutánt is rendezhetünk! Kata biztosan benne van!

Barbi írta...

Szia Leda! Örülök, hogy eltaláltál hozzám és játszol velem, annak meg még jobban, hogy már a bloglistádon is szerepelek! Ezek szerint, jössz máskor is? Én igen! Én sem régóta blogolok, de teljesen magával ragadott. Tudom, milyen jó kommentet kapni és barátokat szerezni! Szép lett a borító! Én alsós tanító néni vagyok, hasonlóan foltos borítót varrtam az osztályomnak. Vannak Ábécé bohócaim, ha kell elküldöm neked mintának!

Zsukkata írta...

Én benne vagyok egy varrós délutánban :-)! Úgyis csomó kérdésem van, már várom a vasárnapot! És gratula az újsághoz, amikor megláttam, hogy nyertél, rögtön arra gondoltam, mint anyahajó :-) Úgyis akartam én is venni egy foltvarrós lapot, aztán indulhat a cserebere :-))

leda írta...

Hú, Barbi, az szuper lenne! Címem: adel.illes@gmail.com. Köszi előre is! Persze, rendszeresen járok Hozzád, már azelőtt is olvastalak, amikor még nem volt blogom. A kisfiad pedig olyan édes, el is hiszem, hogy sok örömötök van benne!
Kata! Ok, vasárnap mindent megbeszélünk (lehet, hogy már addigra az újság is megérkezik)! Úgy örülök, hogy ilyen lelkesek vagytok!

Bea írta...

Én is kinagyítottam (csakazértis...) Szerintem jó lett!
És mindenképpen jobb, mint a fiaméknál ahol pl. nincs is rajta borító...

leda írta...

Bea, nagyon kedves vagy! Aranyos a bíztatás...

anyahajó írta...

Ezer éve csináltam foltmunkát, amikor még nem tudtam, hogy pl az elő- és hátlap közé flíz is kell. :) Szóval inkább nézegetem. De ez sok más dologgal is így volt, először nézegettem, aztán megcsináltam. Varráshoz még sok dolog hiányzik, pl egy varrógép, meg valaki, aki megtanítja nekem a használatát, ezenkívül meg sok szabadidő, de sebaj. Amúgy nekem is van egy foltos újságom, úgyhogy a csereberébe is be tudok szállni.

leda írta...

Ezek egyáltalán nem leküzdhetetlen akadályok, szerintem fél óra alatt megoldódnak, ezt hidd csak el, Kata is tud erről mesélni. De azt is tapasztalatból tudom, hogy egy rossz élmény után nem szívesen vág bele az ember ugyanabba. Viszont az újságodba szívesen belekukkantanék.