2008. november 9., vasárnap

Házi feladat


Szombaton újra tanfolyamra megyünk - hosszú szünet után. A házi feladat, hogy szabadon szabott négyzeteket készítsünk, amiből majd nagy pakolós szatyrot varrunk közösen. Bruercsi kérésére közzéteszem, meddig jutottam, de gyanítom, hogy vmit elszúrhattam, mert a csík 88 cm lett, ami még félbehajtva is sok egy szatyornak. Legalábbis szerintem. De lehet, hogy nem kellett volna csíkokat közé varrnom, mert ettől csak hosszabb lett. És persze a fotón is látszik, hogy mint mindig, most is pontatlan voltam. Pedig lassan, türelmesen dolgoztam. Legalábbis magamhoz képest. Ti hogyan tudtok pontosan dolgozni? Lassan? Esetleg többször visszabontjátok? Vagy van ennek is vmi trükkje? Esetleg a rutin meghozza? Várom a jótanácsokat!

6 megjegyzés:

bruercsi írta...

Nem tudom, de szerintem tök jó lett! Hol pontatlan, így nem látszik (vagy én nem tudom, hogy mit kell nézni...) Mert 88 cm lett az csak annyit jelent, hogy nagyobb lesz a tatyi, esetleg vegyél le egy blokkot... úgy hány centi lenne? Tudod, még kell egy 18x 20 cm -es darab a táska záródásához, nem lehet, hogy csak 4 blokkot kellett volna összevarrni? Az ötödik a záródása? Mekkora négyzetekből dolgoztál?

Zsukkata írta...

Adél, nézz be hozzám :-)

leda írta...

Köszönöm a kedves bíztatást, Bruercsi! A széle tényleg nem mindenhol egyforma, lehet, hogy majd egyenesre vágom. Talán ez a minta megengedi. Szerintem is le kellene venni egy blokkot, akkor kényelmesen elférne benne egy A4-es, meg persze csak akkor lenne értelme a 18x20-nak. De szombatig már így marad. Ja, a négyzetek 22x24-esek voltak. Kíváncsi lennék a te művedre is...

F.Gina írta...

Szabadon szabottnál pont az a jó, hogy esik, ahogy puffan, nem kell pontosnak lenni.
Egyébként pedig : a rutin, és gyakorlás :)))

36évi írta...

Csatlakozom Ginához, az évek alatt belemegy a kezedbe a rutin, a méretek, a varrásszélesség pontos követése.
De mindezt meg kell előzze a nagyon pontos szabás. Itt-ott egy mili szabásnál, varrásnál és a végén a sok blokknál már összeadódik és több centivé válhat.
Összeállítás előtt pedig nem vagyok rest (egyébként az vagyok :D), és minden blokkot átmérek, leigazítok. Összeállítás után már nincs vele gond. :)

leda írta...

Köszönöm, Gina és Évi! Ezek szerint még hosszú út áll előttem...