2008. november 11., kedd

A gyógyulás útján


Tegnap beteg lettem. Nem nagy dolog, csak egy kis nátha, meg torokfájás, hangszálgyulladás. Ez épp arra jó, hogy munkaképtelenné tegyen, ámde mindannyian tudjuk, hogy egyik tünet sem akadályoz a foltvarrásban. Így hát a mai napot Bernike (a varrógép) és az anyagaim közt töltöttem. Lett is szépen eredménye, de sajnos nem tehetek fel képet róla, ugyanis karácsonyi ajándéknak szánom. Szerencsés vagyok a családommal, mindenkinek tetszenek az alkotásaim, így jelentősen megkönnyítik a "mi legyen a karácsonyi ajándék?" problémájának megoldását. Mindenkinek varrni fogok. Ez nem kevés munka, népes családom van hála Istennek!
Azért ma is tennék fel egy képet: az eddigi legnagyobb munkám, egy falvédő. Nagyon élveztem varrni, de a tűzés nem volt könnyű. Akkor úgy gondoltam, nem csinálok egy darabig ilyen nagyméretű dolgot, de az emlékek máris megszépültek, azóta takarón töröm a fejem.

3 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Lise Bergene könyvében van valami hasonló blokkos cucc, ugye? Már ott is tetszett, ő is tetszik, annak ellenére, hogy a kéket nem szeretem (bár mióta katafolt blogját nézgetem, kezdek megbarátkozni vele:))

A méretéért pedig fejet hajtok előtted, én még nem mertem táskánál nagyobb darab tűzésébe belefogni...

leda írta...

Igen, igen, az alapötlet onnan van. Nekem is jobban tetszik az övé, mert rajongok mindenért, ami kockás. Végülis a kékkel sincs bajom. A férjem kedvében szerettem volna vele járni, ő szereti a kéket és a sárgát együtt.

Hát igen, a tűzés. Nem lett tökéletes, de azóta már beszereztem felsőanyag-továbbítót,így bele merek fogni egy újabb nagy műbe. De csak bátorítani tudlak: kitartás, kötélidegek, ám a végeredmény megéri. Én napokig elégedetten nézegettem, jót tett az önbizalmamnak :)

Zsukkata írta...

Ez nagyszerű! Csúcs vagy! Majd ha legközelebb találkozunk, azért felvilágosíthatnál olyan fogalmakról, mint felsőanyag-továbbító, meg ilyenek... :-)