2009. február 2., hétfő

(Dísz)ülőpárnák


Ezeket az ülőpárnákat karácsonyra varrtam a családnak. Szépen elképzeltem, hogy a három konyhai hokedlit fogják díszíteni. Legnagyobb meglepetésemre azonban a szobában a fotelben találtak maguknak - úgy tűnik - végleges helyet. Hogy miért? Anyukám szerint senki sem tud ráülni a családban, sajnálják. Most pedig, ha valaki a fotelt szeretné használni, akkor előtte biztonságba helyezi a díszítőelemeket, majd leül. Távozáskor a műveletek sorrendjét megfordítja.
Summa summárum: egyik szemem sír, a másik nevet! Jó, hogy így becsülik és értékelik a munkámat, na de én mégiscsak ülőpárnát varrtam!!! (Egyébként a névnapi párna kapta azt a küldetést, hogy végre illő helyükre parancsolja a díszülőpárnákat. Kíváncsi vagyok, sikerül-e.)

12 megjegyzés:

Zsukkata írta...

:o)) Ez jó :o)! A párnák meg tök szépek! Mit tettél belülre?

Viki írta...

:))az előzmények ismeretében a névnapi párnád egy vitrinben végzi;-)

leda írta...

Textilboltban lehet kapni egy szivacsot, direkt erre a célra, végülis csak huzatot varrtam rá.
Viki! Majd meglátjuk! :)

Körmi írta...

Jaj ez nagyon szép lett!! Pont most igértem egy-pár párnát főnökasszonyom szobájába. Én a vastag (kb 1cm-es) vliest (vajon így kell írni??!!) gondoltam belevarrni fedlap-hátlap közé?! bár azt lehet hogy nehéz tűzni!?

Barbi írta...

Nagyon tetszenek! :)

Silerika írta...

Nagyon tetszenek, ügyes vagy! A másik oldala sima? Akkor arra lehet a vendéget invitálni, ha sajnálja ezt a szépséget :))

Lonci (Győr) írta...

Jók lettek, de ne keseregj, mert az én párom, amikor hozták az unokát az ágytakarót kapta le, mondván tisztába tevésnél "baja" esik. De az ülőpárna, az ülőpárna, szokják meg a kedves vendégek, hogy ráülhetnek.

leda írta...

:))))

beszand írta...

Nagyon jó, ha ilyen nagy becsben tartják,értékelik a munkádat! Anyumnál sem lehet a díszpárnának még neki dőlni sem, pedig a dereka miatt varrtam. :)
Azért idővel biztos használni is fogják ők is , én mondtam Anyukámnak gyűrje, piszkolja,mert nem varrhatok, ill. nem vehetek addig anyagot sem. :D

leda írta...

Na, ezt az érvet én is bevetem, tetszik! :)

Abile írta...

Valóban igazuk van, én sem ülnék rá!! :o)))))))))))) Nagyon szépek!

Trudi írta...

Nagyon szépek lettek! Én "rosszabbul" is jártam már, amikor egy turkált delfines ágyneműből zsenilia kádkilépőt varrtam. Először értetlenkedett a család, aztán közölték, hogy ez nem lehet kádkilépő, ez túl szép ahhoz, így hát keretet kapott és falikép lett belőle.