2009. augusztus 29., szombat

6.b-nek


is készült egy naplóborító. Már 4 osztálynak alkottam, van még kb. 40. Hát igen, ez egy óriási iskola. :)

2009. augusztus 22., szombat

Kezdődik az iskola


Már az előző bejegyzésből is kiderült: nálam mostanában minden az iskola körül forog. Még a varrományaim is.

Az egyik naplóborító az én osztályomnak, a másik az 5.a-nak készült. Kíváncsi vagyok, kitaláljátok-e, melyik kié!

Elmaradások

Mindenekelőtt elnézést kérek azoktól, akik hiányoltak az utóbbi időben. Sajnos mind a varrógépem, mind a számítógépem cserben hagyott. Azóta már helyreállt a rend, hamarosan képet is mutatok.

Először Ida13 felkérésének teszek eleget, és 5 dolgot írok, amit szeretek:
- gyerekek
- zene
- varrás
- nyelvtanulás
- lecsó és padlizsán (édesség)

Őszintén szólva, elég nehéz volt a feladat, hiszen sok fontos dolog van még, amit szeretek (pl. család, barátok, munka... de ezekről majd egy másik játék keretében írok).


Silerika is játékra hívott: A szabály szerint annak a könyvnek a 161. oldaláról amit olvasok be kell másolni a 5. mondatát.

"Az osztályvezető elárulta, hogy a testület tagjai - bár jelezték részvételi szándékukat - reggel az indulásnál nem jelentek meg."

A részlet Bíró Ibolya - Csillag Ferenc: Osztályfőnöki műhelytitkok c. könyvéből származik. Így egy újabb fontos dolgot is megosztok Veletek: életemben először osztályfőnök leszek! Nem véletlenül olvasok szakirodalmat, elég nagy feladatnak érzem. Szeretném jól csinálni, de nem lesz könnyű, mivel csak az osztály egyik felét fogom tanítani, a többiekkel csupán az osztályfőnökin találkozunk. Az sem mellékes, hogy ötödikes gyerekekről van szó. Első óta tanítom a németeseket, nagyon szeretjük egymást. Remélem, sikerül a kialakult jó közösséget megőrizni. Persze a terveim közt a közös kreatívkodás is szerepel!