2009. március 22., vasárnap

Táska Colette-módra




Colette leírása alapján varrtam ezt a táskát. Nagyon élveztem! Azt hiszem, lesz még párja! (Főleg azért, mert ez nekem túl nagyra sikerült. ) Sok hasznos tapasztalatot szereztem a cippzár bevarrásával kapcsolatban. Köszönöm az útmutatást, Colette!

Egy időre most elköszönök. Holnap Párizsba indulunk :)! Szóval egy hétig se írni, se olvasni nem tudok, de ígérem, mindent bepótolok!

2009. március 21., szombat

Ajándéközön


Előző bejegyzésemben már említettem, hogy múlt szombaton ajándékot kaptam Tigrislilijomtól: egy gyönyörű varrógéptakarót. Egy édes kordmaci kezében egy kockás kendővel csábítgat nap mint nap a varrógéphez. Egy virágos leakasztható tűpárna is járt az ajándékhoz. És ez még mindig nem minden, négyféle kockás anyagot is kaptam. Rendesen el vagyok kényeztetve! :)

Megérkezett a KicsiKatónál nyert szettem is. Nagy meglepetésemre egy édes nyuszis zsugorkagomb is lapult a borítékban. Szintén nagy volt az öröm!

Köszönöm Nektek, Lányok!

2009. március 16., hétfő

PIF-ajándékozás



Szombaton én is kv-ztam Lőrincen, mint sokan már írták is. Nagy élmény volt. Jól esett találkozni kedves blogos társakkal. :)
Előre megbeszéltük Vikivel és Tigrislilijommal, hogy ők is ott lesznek, így személyesen volt alkalmam átadni az ajándékaimat, illetve Tigrislilijomtól én magam is kaptam egy gyönyörűséget (amit egyelőre nem tudok megmutatni, de ami késik, nem múlik).
A zöld szett Tigrislilijomé lett, az apróságokat Viki kapta. Jó volt látni, ahogy örült neki. Mint mesélte, minden ajándék talált: receptfüzeten épp mostanában gondolkodott, pénztárcája elszakadt, a nyaklánctól nem lesz allergiás, a labdának pedig a fiúk örültek. :)
Tényleg jó dolog adni...
(Éppen ezért szeretettel várom még a Pif-es jelentkezőket. 4 hely kiadó.)

2009. március 7., szombat

Blokk


Ma véget ért a tanfolyamunk. Sajnos már nem is lesz folytatás, a Tanárnőnknek nem fér bele. :(
A Meseboltban van egy szokás, hogy minden "hallgató" készít egy 20x20-as blokkot. Már egy csomó van a falon. Igazán nagyon szépek, igényesek. Teljesen le voltam nyűgözve, amikor először beléptem, nem hittem el, hogy alig pár hónap múlva én is képes leszek bármelyiket elkészíteni. És tényleg!
Azért épp ilyet varrtam, mert ebbe, illetve hasonló mintákba szerettem bele évekkel ezelőtt, azóta is ez számomra a "klasszikus patchwork". A technika, a papírra varrás nálam nagy kedvenc, bár a pontosság területén érzek némi fejlődést magamon. Az anyagok pedig a country stílust idézik.
Amikor megvarrtam, csak álltam, nézegettem, és örültem, hogy eljutottam ehhez a mérföldkőhöz a varrás területén. Boldog vagyok. De azért picit szomorú is, hiányozni fog a Mesebolt tetőtere, az újabb technikák megismerése és nem utolsó sorban az a sok kedves ember, akivel itt tölthettem jó néhány órát...