2009. január 18., vasárnap

Vacaktartó és labda

Ma jó napot zárhattam. Két dolgot is varrtam egy délután, ilyen még nem volt.
Először egy Tildás kis tárolót alkottam, ami igazi sikerélmény volt, amolyan depressziós napokra való, amikor az ember nagyon igényli a könnyű, gyors varrnivalókat. Fantasztikusak ezek a Tildás cuccok. Ez még csak a második a pályámon, de nagyon élveztem az alkotást. Persze az ívek még gyakorlásra szorulnak, de azt hiszem szorgalmas leszek.
Ezen felbátorodva labdát alkottam. A tegnapi tanfolyamon míg mi a trapuntóval bíbelődtünk, addig Piroska labdát varrt, aminek a szabásmintáját is lerajzolta mindenkinek. Na, ez már több időt igényelt, de még belefért a mai napba. Olyan jó volt varrás közben arra gondolni, hogy a kis diákjaim mennyire fognak örülni holnap, amikor németórán felavatjuk a labdát. Még sosem vártam így a hétfőt, de tényleg! (Ha engedélyt kapok rá, bemutatom a készítését is.)


15 megjegyzés:

Viki írta...

Nagyon szorgos voltál! Szuper lett a Tildás kis tárolód, nagyon tetszik a színe is!:)Ezt már én is megvarrtam (ívek szintén khmmm;-)), de imádom, mert nagyon jól mutat a hálóban a kis komódomon mint zsepitartó!

leda írta...

Igen, eredetileg Neked szerettem volna pifet varrni, aztán láttam, hogy már nálad is született egy ilyen tároló. De sebaj, új ötlet után nézek, de lehet, hogy nem Tildás lesz, abban Te is nagyon ügyes vagy!

Trudi írta...

Ügyes vagy, jó ez az elnevezés, hogy vacaktartó. Mindjárt vidámabb leszek, ahogy olvasom.

Zsukkata írta...

Ügyi vagy :-)! A labda leírására kíváncsi lennék, van egy ilyen labdánk, de hogy ezt meg is lehetne varrni... :-)

Tigrislilijom írta...

Hangulatos a kis tárolód!
A babalabda szabásmintája benne van "Dolányi Anna: 100 foltos ötleté"-ben is. Szerintem próbáld meg varrógéppel is, az sokkal hamarabb elkészül (ha nem csak egyet akarsz még varrni) és ugyanolyan szép lesz :-)

leda írta...

Köszi, Lányok!
Sajnos nekem nincs meg a könyv! :(
Egyébként a dolgok nagy részét géppel varrtam, csak a csücsköket kézzel (nem is lett szép...), de így sem volt túl haladós. Tigrislilijom! Neked nincs blogod?

Viki írta...

:))a nagy szellemek! gondolatban már én is kezdem összeállítani a pif terveimet és ez benne lett volna:D nem baj, még van pár ötletem!:)

Tigrislilijom írta...

Nem, nincs blogom. Nem vagyok az a naplóíró fajta. Bár bakfis koromban is próbálkoztam ezzel, de 3 hétnél sem jutottam tovább (így is max.1 bejegyzés/hét), sosem vittem igazán túlzásba. Aztán később is próbálkoztam vele. Rosszabb átlagot hoztam... Nem lenne most sem sok értelme :-))

Bea írta...

Vacaktartó...ez tetszik:)))
A neve is és a tartó is!

leda írta...

Viki! :)
Tigrislilijom! Kár, de máskor is várlak szeretettel a blogomon.

Tigrislilijom írta...

Én már csak ilyen "otthonülős" típus vagyok. Elég valószínű, hogy nem fogok naplót írni ezután sem. Ezt egy kicsit én is sajnálom, bármily fura, de csak annak szoktam nekiállni, amit biztosan rendesen csinálok meg. A félig-meddig dolgokat már nem vállalom be - ennyire ismerem azért magam, hogy tudjam: szerintem jó, ha 2-3 hétig lenne beírásom. És elég sok időt elvon a sok gyönyörűséges blog olvasása már így is. Hát ez van...
De a lőrinci varrónapra már nagyon készülődök (legalábbis lélekben), aznapra kaptam a családomtól egy kis szabit. Ha jössz, akkor személyesen is összefuthatunk ;-)
A blogodra pedig sűrűn vissza fogok nézni, mert tetszik.

Silerika írta...

Már megint ügyes voltál.A labdának biztos nagy sikere volt a suliban:))

Körmi írta...

Hááát igen! aki szorgalmas, az halad! :DDD A vacaktartó jópofa, ilyet nekem is kell/ene varrnom, el is raktározom a megvalósítandók közé! :DD

leda írta...

Igen, igen, a gyerekek nagyon örültek! Épp ma indult az új félév. Ez az iskolában a "nagy" változások ideje, új félév, másik terem, most még másik labda is... :)))

Abile írta...

Nagyon szépeket alkottál! Ügyes vagy! Irigyellek - persze a szó jó értelmében - hogy varrócsoportba jársz! Az nagggggyon jó lehet.